czwartek, 12 czerwca 2014

                     Heey ! 
 Na pewno wiecie jak ważne jest jedzenie śniadania. Dlatego  w dzisiejszym poście chcę napisać o świetnej śniadaniowej pyszności, jaką jest owsianka. 


                                                      Dlaczego należy ją jeść? 

* jeśli macie kłopoty z cerą, żaden krem nie podziała tak jak owsianka, która zadziała od wewnątrz.
* owsianka świetnie działa na włosy. Regeneruje skórę głowy, sprawia, że włosy stają się błyszczące i mocne.
* zauważycie różnicę na skórze całego ciała. 
* błonnik z owsianki reguluje pracę żołądka, poprawia perystatykę jelit. Owsianka jedzona na śniadanie sprawia, że od rana nie macie kłopotów z wzdęciami.
* da wam energię na 3-4 godziny. 


Jak przygotować owsiankę ? 
Składniki:
* 400 mleka lub wody (ja wolę na mleku)
* 4 łyżki płatków owsianych  
* dodatki według uznania (np.rodzynki, maliny, truskawki. cynamon)

Wykonanie:
1. Na gotującą się wodę lub mleko wsypiemy płatki owsiane. Gotujemy na małym ogniu często mieszając ok. 5  minut.
2. Odstawiamy od ognia i dodajemy dodatki.

Kaloryczność owsianki bez dodatków to ok.340 kcal